Son of God (2014)

Son-of-GodIoan, ultimul discipol în viaţă al lui Iisus, se află în exil la momentul când spune povestea. Iisus Hristos (Diogo Morgado) merge în Galileea şi începe să îşi atragă adepţi. Prin învăţăturile pe care le predică şi numeroasele miracole pe care le realizează, Iisus îşi atrage o masă imensă de adepţi care încep să-L numească drept Mesia. Acest lucru nu rămâne indiferent şi atrage atenţia Fariseilor, liderii religiei evreieşti. Fariseii susţin că Iisus comite o blasfemie faţă de Dumnezeu atunci când iartă păcate în numele Său, iar acesta răspunde că El este Fiul lui Dumnezeu. Iisus le spune discipolilor că trebuie să meargă la Ierusalim pentru Paştele evreiesc ce se apropie.

El soseşte în oraş călare pe un măgar şi este întâmpinat de o mulţime de oameni care-l aclamă. Caiafa, liderul Fariseilor, se teme că prezenţa Lui în oraş va agita foarte mult spiritele, care şi aşa se află într-un stadiu ridicat de revoltă împotriva opresiunii Romanilor conduşi de Ponțiu Pilat. Mai devreme, Pilat l-a ameninţat pe Caiafa că dacă evreii vor cauza probleme, va închide templul şi, astfel, Paştele va fi anulat! Când intră în Templu, Iisus vede nişte cămătari cărora le răstoarnă mesele. Acest gest este întâmpinat cu urale de populaţie, dar este privit cu ură de către Farisei.

Mai târziu, Iisus îi spune unei fetiţe că fiecare piatră a Templului va cădea în curând, iar Fariseii iau asta ca pe un plan de-a distruge templul şi hotărăsc că Iisus trebuie neapărat să fie oprit. Iuda, unul dintre discipolii lui Iisus, consideră şi el că acesta întrece măsura şi se duce la Farisei pentru a ajuta la oprirea Sa. În acea noapte, noaptea dinaintea Paştelui, la Cina Cea de Taină, Iisus le spune discipolilor Săi că aceasta va fi ultima lor cină şi că unul dintre ei Îl va trăda.

Server 1

Server 2

889 total views, 1 views today

Leave a Reply

*